Het online gevecht om jouw klant

In de groepsaccommodatie-sector komen we diverse boekingssites tegen die vechten om de terugkerende klanten van groepsaccommodaties. De huiseigenaar betaald hiervoor gemiddeld zo’n € 180,- provisie per boeking.  

Het probleem

Huiseigenaren zwaaien hun gasten uit en diezelfde groep zoekt volgend jaar weer naar een beschikbare groepsaccommodatie. De kans is zeer groot dat jouw groep volgend jaar bij een collega boekt die vervolgens ook weer € 180,- provisie betaald. Er zijn diverse pogingen gedaan om de sector te laten samenwerken maar die zijn allen mislukt. Ondernemers stellen nou eenmaal het individueel belang boven het collectieve belang.

De oplossing

De software van Het Leukste Groepsuitje valt het probleem aan door bezoekers te analyseren. Op basis van profielen en klikgedrag kan de software veel zien over een persoon. De software personaliseert dan ook op basis van het gedrag van bezoekers.

De data die verzamelt wordt via de individuele reserveringsplugins en via Het Leukste Groepsuitje wordt opgeslagen en beschikbaar gesteld aan alle gebruikers van de software. Hiervoor is een juridisch kader geschapen i.v.m. de privacy van de bezoeker (AVG).

Als een consument vaker is geweest dan herkent de software de consument. Door inzet van big data en kunstmatige intelligentie kan de software de consument steeds beter gaan bedienen en deze bv een gepersonaliseerde aanbiedingen voorschotelen of activiteiten aanbieden.

Uiteindelijk wordt die data een onderscheidend element. Daar kan een individuele reserveringssysteem met alleen data van één groepsaccommodatie niet tegenop!

Van onze gasten hoor ik met enige regelmaat dat ze het vervelend vinden dat standaard boekingssites werken met fictieve namen en huiscodes. Daarnaast vinden ze het vervelend dat ze niet kunnen doorklikken naar de website van de huiseigenaar. Reguliere boekingssites zullen nooit met jou als huiseigenaar aan de gang gaan om jouw meer rechtstreekse reserveringsaanvragen te leveren, dat doen wij wel. 

Jan Entjes

- Groepsaccommodatie Eigenaar

- Softwareontwikkelaar

Het Leukste Groepsuitje is een initiatief van Leisure Promotie B.V.